Банкеръ Daily

Общество и политика

Изпълнителното бюро на БСП свиква Национален съвет във вторник

Изпълнителното бюро на БСП свиква присъствено заседание на Националния съвет на БСП във вторник, 7.12.2021 г., от 14 часа в централата на партията, София ул. "Позитано"20, за обсъждане и приемане на Коалиционно споразумение за съставяне на правителство с "Продължаваме промяната", "Има такъв народ" и "Демократична България". 

Инициативата на няколко членове на НС на БСП за свикване на присъствено заседание в събота, 04.12.2021 г., не събра нужния брой подписи от една трета (64) от членовете на Националния съвет.

По-рано днес, в кулоарите на парламента, лидерът в оставка на БСП Корнелия Нинова заяви, че все още не са уточнени квоти и имена на министри. 

"Вървим по хронологията, която вчера очертах. Първо изчистване на политиките в коалиционото споразумение. След това отговорностите по министерства и на трето място имената. Всичко това трябва да мине през Националния съвет на БСП. Няма как да го решим тук с г-н Петков и г-н Василев", обясни Нинова в отговор на въпрос за структурата и състава на бъдещия кабинет. 

"Реалистично е следващата седмица да бъде подписано колаиционното споразумение. Това са седем дни. Ние ще свикаме Националния съвет във вторник. Ако одобрим споразумението, до петък може да бъде подписано", добави тя и отказа да отговаря има ли спорни въпроси между преговарящите. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във