Банкеръ Daily

Общество и политика

Изпълнителната комисия на ГЕРБ възложи на парламентарната група да внесе проект за замразяване на депутатските заплати

На свое заседание днес Изпълнителната комисия на ГЕРБ възложи на парламентарната група на партията да внесе в Народното събрание проект на решение за замразяване на депутатските заплати на база декември 2019 г. за периода на извънредното положение.

Парламентарната група на ГЕРБ, отново по препоръка на ИК на партията, ще внесе предложение за промени в  Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, според които политическите партии не получават държавна субсидия в периода на извънредното положение.

Изпълнителната комисия препоръчва на народните представители от ГЕРБ да приемат решение за превеждане на половината от месечните си възнаграждания по специално разкрита сметка на партията отново за периода на извънредното положение. Събраната сума ще бъде използвана за подпомагане на различни мерки за органичаване на разпространението на вируса и за намаляване на социално-икономическите щети вследствие на кризата. Средствата в специално разкритата сметка ще бъдат разходвани само след решение на Изпълнителната комисия.

Също така тясното ръководство на ГЕРБ призовава всички кметове на общини, кметства, заместник-кметове на общини и райони, общински съветници, председатели на общински съвети, областни и заместник-областни управители, министри, заместник-министри, евродепутати, членове на ПП ГЕРБ, или избрани от листите й да даряват и подпомагат различни дейности в борбата срещу коронавируса.

Facebook logo
Бъдете с нас и във