Банкеръ Daily

Общество и политика

Изпълнителната комисия на ГЕРБ потуши бунта в Плевен като отстрани общинското ръководство на партията

Пламен Нунев (вляво) и Мирослав Петров.
S 250 c83de0c7 fc26 4594 8379 18695683b51d

Централното ръководство на партията на премиера Бойко Борисов светкавично потуши бунта в плевенската структура на ГЕРБ. Изпълнителната комисия  отстрани общинското ръководство на партията в Плевен. Настоящите членове на ръководство на ГЕРБ-Плевен и общински съветници Петя Василева, Христослав Михайлов и Йордан Грижов също така са и изключени от ПП ГЕРБ. "Тъй като тези хора са избрани за общински съветници именно от листата на ГЕРБ, сега ние ги призоваваме да подадат оставки като членове на местния парламент с оглед на снетото доверие от тях", посочи членът на  Изпълнителната комисия Пламен Нунев. Той съобщи решението на националното ръководство по време на партийно събрание в Плевен.

Назначава се временно общинско ръководство в състав: Генади Динков - председател, Валентина Вълчанова - секретар, Румен Мотовски, Георги Данов, Мариана Бонджева и Христо Кочев. Сменен е и областният административен секретар Ралица Добрева. На нейно място е утвърден Цветомир Генчев.

"Досегашното общинско ръководство е сменено заради незадоволителното представяне на местните избори. Изпълнителната комисия на ГЕРБ има пълно доверие на областния координатор в Плевен Мирослав Петров, разчита на неговата компетентност, способност и комуникативност и сме убедени, че той ще съумее да стабилизира структурата на партията в областта“, категоричен бе Пламен Нунев. Той съобщи, че Изпълнителната комисия е стигнала до взетите решения след подробен анализ на ситуацията в Плевен и областта, като са взети под внимание позициите на всички страни.

На заседанието, на което присъстваха областният координатор на ГЕРБ Мирослав Петров, общински съветници и кметове на населени места – беше обсъдена работата на всички структури в областта, както и бяха определени целите пред новото общинско ръководство.

В сряда Общинското ръководство на ГЕРБ-Плевен излезе с отворено писмо до премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, в което излагат редица проблеми с областния координатор на партията Мирослав Петров и го обвиняват в съглашение с БСП и ВМРО. 

В писмото, подписано от 9 членове на партията, се твърди, че с назначаването на областния координатор нещата вървят от зле към по-зле и че премиерът е в заблуда. "След местните избори през 2019 г. общинските съветници от ГЕРБ под бруталния натиск на областния координатор започват да губят качеството си на източник на политики, кореспондиращи с принципите на партията. Задкулисието в партията достигна своя връх. Всички решения на областния координатор относно местната структура и поведението в Общинския съвет се взимат на тъмно, след консултации с представителите на БСП и ВМРО в града", твърди вече смененото общинско ръководство на ГЕРБ-Плевен.

Странно е, че Изпълнителната комисия на ГЕРБ при смяната на общинското ръководство се позовава на лоши резултати на местните избори в края на миналата година, след като кандидат за кмет на Плевен беше именно Мирослав Петров, срещу когото беше недоволството на партийните активисти и общински съветници от партията на Бойко Борисов. Всъщност, неговият избраник загуби изборите, но пратеникът в Плевен Пламен Нунев заяви, че централното ръководство му има пълно доверие като областен координатор.

Facebook logo
Бъдете с нас и във