Банкеръ Daily

Румен Спецов:

Изпълнението на приходите ще зависи от актуализация на бюджета 

Изпълнението на приходите от данъци и акцизи към държавната хазна ще зависи от това каква актуализация на бюджета ще приеме парламентът, като на този етап за преизпълнение не може да се говори.

Това коментира във Велико Търново изпълнителният директор на Националната агенция за приходите Румен Спецов, който се срещна с ръководството на Териториалната дирекция на приходната администрация. Според Спецов НАП е готова веднага след гласуване от депутатите да започне да администрира държавната помощ от 25 стотинки на литър гориво.

Антикризисните мерки с намаление на данъци и акцизи са съгласувани с НАП и не се очакват проблеми, въпреки и политическите сътресения, заяви във Велико Търново изпълнителният директор на приходната администрация Румен Спецов. 

"Към днешна дата аз нямам притеснения с изпълнението на плана, както и ако тази актуализация бъде приета с тези изменения, с всички дали ще бъдат антикризисни или както ги наричате антиинфлационни мерки, аз нямам притеснения, че това по някакъв начин ще се отрази негативно или ние ще имаме проблем с изпълнението на самия бюджет", обясни той. 

Въпреки това Спецов не се ангажира с някакъв процент преизпълнение на данъчните приходи към полугодието.  

Ако парламентът приеме облекчението от 25 стотинки за литър гориво, НАП е готова с програмата и веднага може да започне да изпълнява мярката, посочи данъчен номер едно с уговорката, че повече подробности ще даде след като тя стане законодателен факт. 

"От 1 юли НАП има възможност да администрира тези 25 стотинки помощ", увери той.  

Все още продължават проверките на петролната рафинерия в Бургас, но се очаква дружеството да има положителен финансов резултат, каза още Румен Спецов и посочи, че НАП вече не е "бухалка" за бизнеса. 

"Смятам, че в моето управление съм изчистил до голяма степен името на НАП и съм дал възможност на бизнеса да бъде в една комфортна зона без притискане", посочи Румен Спецов. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във