Банкеръ Daily

Общество и политика

"Изправи се.БГ" и "Ние идваме!" приветстваха 47-ото НС

Съставните части на бившата коалиция "Изправи се.БГ. Ние идваме!" - гражданската платформа "Изпарви се.БГ", ръководена от Мая Манолова, и движение "Ние идваме!", с лидери Николай Хаджигенов и Арман Бабикян, приветстваха новото 47-о Народно събрание и му пожелаха успех.

Ето какво написа Мая Манолова във Фейсбук:

На добър час на 47-мото Народно събрание!

Нужден ни е силен парламент, който спешно да се заеме с растящите цени на стоките от първа необходимост, със скока на сметките за отопление, ниските доходи и здравната криза.

Само силно мнозинство и стабилно правителство могат да поставят България трайно на пътя на промяната, истинска съдебна реформа и възстановяване на институциите.

От "Изправи се.БГ" ще работим и ще помагаме за успеха на България и ще бъдем коректив за всяко решение, което не е в интерес на обикновените хора.

Успех на Парламента и успех на България!

 

И приветствието на "Ние идваме!":

Движението „Ние идваме!“ приветства учредяването на новото 47-мо Народно събрание. Желаем искрено то да работи за промяна и една справедлива страна с добри условия за живот, която модернизира икономиката си в развитие.

Волята за успех, отстъпките от партийните интереси и компетентността, са ключови за демократичния процес. Гражданите очакват именно това, за да излезем от кризата, която заварихме след 12-годишното управление на модела Борисов - Пеевски. Надяваме се призивите за стабилност да не принудят управляващото мнозинство да прави компромиси с проблемите на хората, корупцията и мафиотските връзки. 

Нашата добронамереност няма да ни накара да мълчим при всеки случай за препродажба на стремежа към промяна от едни лица на други или при откупуване на минали престъпления срещу днешни услуги.

Ще останем бдителни, за да подпомагаме всяко полезно развитие, но непреклонни към всеки опит за повторение на досегашния модел, независимо от източника на заплахата за обществото ни.

Николай Хаджигенов

Председател на УС на „Ние идваме!“ 

Facebook logo
Бъдете с нас и във