Банкеръ Daily

Общество и политика

"Изправи се България" ще се яви самостоятелно на изборите

"Изправи се България" ще се яви самостоятелно на предсрочните парламентарни избори, подкрепена и с присъединени към партията граждански организации и отделни личности с кауза. Това обяви председателят на формацията Мая Манолова след внасянето в Централната избирателна комисия на документи за регистрация за участие във вота на 2 октомври. Тя изтъкна, че политика се прави не с проекти, а с каузи. От "Изправи се България" са внесли 4500 подписа, което е с 2000 повече от необходимия брой. 

"Хората се отвратиха от безпринципни коалиции на уреждачи, от коалиции за власт и за пари. Време е за истинска социална алтернатива, за лява партия, която да стои зад интересите на работещите хора, на уязвимите групи, на пенсионерите, на хората с увреждания, на земеделските производители, на самотните родители, на жените", подчерта Манолова. 

От "Изправи се България" си поставят няколко големи задачи за предстоящите избори - първата е голяма трудова реформа и безапелационно повишаване на доходите на работещите българи. Лидерът на партията отбеляза, че си поставят за цел да изтрият линията на бедност. "Ще искаме безусловно и категорично повишаване на доходите - не такова, което да гони инфлацията, а такова, което да осигури издръжката на живот, а тя за работещите домакинства е 1260 лева на работещ човек", уточни тя. Сред другите цели са намаляване с 1 лев на цената на бензина и на дизела до 2,50 лева и прекратяване на спекулата, замразяване на битовите сметки на енергийно бедните, като повишаването на няколко пъти на парното, водата, тока, природния газ да бъде на сто процента компенсирано от държавата, таван на цените на основните хранителни продукти, за да могат хората да преживеят есента и зимата, и безапелационна битка срещу монополите.

Манолова не каза къде ще води листа за парламентарните избори. Според нея е рано да се говори за листи, още повече че очакват към тях да се присъединят много граждански организации и да има голяма гражданска квота.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във