Банкеръ Daily

Общество и политика

Изплащането на помощите за наводненията ще започне от 19 септември

Снимка: БНР

Еднократните помощи за пострадалите от наводненията семейства ще се изплащат от 19 септември - понеделник, съобщават от Агенцията за социално подпомагане. Създадена е организация за прием и обработка на заявленията.

Отпуснатите еднократни помощи ще бъдат преведени по банковите сметки на хората, заявили изплащане на помощта по банков път. Пожелалите да получат парите чрез пощите могат да ги вземат в посочения от тях пощенски клон от 19-и до 26 септември.  

Разрешен е въпросът с извозването на 210-те ученици подбалканските села Богдан, Войнягово, Каравелово и Климент до училищата в Карлово. След разговор на областния управител Ангел Стоев с Министерството на образованието и повишаването на цената на километър пробег от 2,20 на 3,40 лева е взето решение това става да става с бусове на държавната фирма "Автомагистрали".

Заради разбитите пътища и оскъпен превоз нито една фирма не участва в обществената поръчка за превоз, обявена от община Карлово.

От областната администрация съобщиха, че допълнителни едрогабаритни машини за разчистване на селата са  предоставени от Минното предприятие в Панагюрище. С кадри и малка техника ще се и включи Камарата на строителите в България.

От "Държавния резерв" за бедстващите села са отпуснати още 200 тона бутилирана вода. 

Заради продължаващите аварийно-строителни работи със заповед на областния управител срокът на частичното бедствено положение в общините Карлово, Калояново и "Марица" е удължен с още 30 дни.

Facebook logo
Бъдете с нас и във