Банкеръ Daily

Общество и политика

Изпаднали кандидат-депутати отново влизат в парламента

Този път обаче няма да са народни представители, а ще сътрудничат на настоящите депутати

Въпреки, че бившите депутати Павел Шопов, Ради Стоянов, Димитър Димов и Деница Гаджева не влязоха в парламента, сега те отново ще имат достъп до Народното събрание. Причината е, че ще бъдат назначени като нещатни сътрудници към депутати от "Атака", които ще се допитват до тях по въпросите със законодателството и връзките с обществеността. Адриан Асенов от "Атака" ще съветва Иван Димитров по въпросите свързани с енергетиката, а Станислав Станилов е уредил пропуск за сина си - Станил Станиславов. Калина Балабанова пък е взела за свой сътрудник водещият от тв "Алфа" Георги Гюзелев.

В БСП народният представител Добрин Данев от Русе ще се допитва до бившите депутати Таню Киряков и Спас Панчев, а Филип Попов до бившия си колега Деница Караджова. Стоян Мирчев, който е син на социолога Михаил Мирчев е наел за сътрудник бившия общински съветник в София от БСП Альоша Даков. Председателят на социалистите Михаил Миков ще се съветва с Борислав Иванов, който му беше шеф по-рано през годините, а сега е и парламентарен секретар в централата на БСП. 

Калоян Паргов, който е лидер на БСП-София ще влиза в парламента като сътрудник на Иван Иванов от Шумен. 

Александър Ненков от ГЕРБ ще се съветва по въпросите на спорта и икономиката с бившия депутат и председател на федерацията по самбо Румен Стоилов. Методи Андреев пък е поканил за свой сътрудник бившия депутат от СДС Лъчезар Тошев. 

Гроздан Караджов от Реформаторския блок ще разчита на депутатския опит на Иван Сунгарски, а бургаският кмет Димитър Николов ще съветва Иван Вълков от ГЕРБ.

Градоначалникът на Кърджали Хасан Азис ще влиза в парламента като сътрудник на Тунчер Кърджалиев от ДПС, а Четин Казак от ДПС ще се допитва до Фатме Илияз.

Депутатът от Варна от Движението Ерджан Ебатин ще разчита на съветите на Сали Табаков, който е брат на бившия народен представител Митхат Табаков, който бе осъден за престъпление по служба.

Facebook logo
Бъдете с нас и във