Банкеръ Daily

Стефан Янев с отворено писмо до медиите и пост във Фейсбук

Измамници завличат мераклии за депутати с името на "Български възход"

Лидерът на партия "Български възход" Стефан Янев написа пост в социалните мрежи и изпрати писмо до медиите, в което разкрива, че от различни части на страната са получени сигнали за хора, които се представят за свързани с формацията му и които твърдят, че са упълномощени лично от него, за да водят разговори и да привличат хора, които да участват във формирането на партийните листи с кандидати за депутати, като са им поставяли условия, включително и финансови.

Бившият служебен премиер определя подобни действия за "абсолютно недостойни, нечисти и провокативни" и счита, че те целят да дискредитират партията му.

"Небезизвестна е максимата, че "политиката е мръсна работа", но тя става такава, когато в нея влязат нечистоплътни, "мръсни" хора. Като български гражданин и български офицер, аз и ръководството на ПП "Български възход" няма да допуснем подобно нещо. У нас има достатъчно партии, които "търгуват" и удовлетворяват всякакви вътрешни и външни интереси. Ние няма да бъдем такава партия", категоричен е Янев.

Затова той пише, че е разпоредил с вътрешна заповед да бъдат оторизирани 8 души, които да изграждат партийните структури в страната.

"Когато взехме решението да започнем да създаваме този политически проект, водещото бе да бъдат привлечени хора, които искат да работят за България – без лични амбиции, без условия за постове и без скрити цели. Всички, които се припознават в нашите идеи и споделят целите ни, могат да се свържат със законно избраните представители на партията. Никога и по никакъв повод не съм упълномощавал никого да поставя финансови условия за участие в партията. Както знаете, предстои регистрацията на "Български възход" и ако това се случи, начинът за финансиране ще бъде само един - по начините, посочени в устава", допълва лидерът на формацията.

Ето какво написа Стефан Янев:

"Уважаеми членове, симпатизанти и приятели, 

обръщам се към Вас, в качеството си на  председател на ПП „БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД“, избран от проведеното на 19.06.2022 г. учредително събрание на партията.

В последните седмици до мен достигна информация от различни части на страната за определени лица, които се представят за свързани с ПП „БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД“  и твърдят, че  са упълномощени, персонално от мен, да водят разговори и привличат хора, които да участват във формирането на партийните листи с кандидати за народни представители за предстоящите предсрочни избори. Обезпокояващо е, че в някои от случаите са поставяни определени условия, в това число и финансови.

Категорично смятам, че това са абсолютно недостойни, нечисти и провокативни деяния, целящи да дискредитират и омърсят нашите стремежи да имаме България такава, за каквато всички мечтаем. Небезизвестна е максимата, че „политиката е мръсна работа“, но тя става такава, когато в нея влязат нечистоплътни, „мръсни“ хора. Като български гражданин и български офицер, аз и ръководството на ПП „Български възход“ няма да допуснем подобно нещо. У нас има достатъчно партии, които “търгуват” и удовлетворяват всякакви вътрешни и външни интереси. Ние няма да бъдем такава партия.

Поради тази причина, с вътрешна заповед, 8 души ще бъдат оторизирани да изграждат партийните структури в страната.

Когато взехме решението да започнем да създадваме този политически проект, водещото бе да бъдат привлечени хора, които искат да работят за България – без лични амбиции, без условия за постове и без скрити цели. Всички, които се припознават в нашите идеи и споделят целите ни, могат да се свържат със законно избраните представители на партията. Никога и по никакъв повод не съм упълномощавал никого да поставя финансови условия за участие в партията. Както знаете, предстои регистрацията на ПП „БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД“ и ако това се случи, начинът за финансиране ще бъде само един - по начините, посочени в устава. 

Ще завърша с едни думи от великия български офицер Борис Дрангов: „За да живее България, има належаща нужда от нравствени великани, а не от безмълвни и поцепени нравствени кастрати... Причина за изчезване на всяко държавно устройство е безгрижието в развалата. Помнете и усърдно и чисто метете стълбата само отгоре надолу!”

Facebook logo
Бъдете с нас и във