Банкеръ Daily

Иван Демерджиев за наркотестовете:

Изключително точни са уредите. Отчитат различни вещества

Вътрешният министър Иван Демерджиев изрази намерение за увеличаване броя на пунктовете за вземане и обработка на кръвни проби на водачи, установени с алкохол или наркотици. Той допълни, че тестването на полицаите ще продължи и не вижда причини за недоволство от тяхна страна.

Иван Демерджиев допълни, че липсата на достатъчно пунктове за вземане на проби и тяхната обработка създава повече проблеми на гражданите у нас.

"Ще се постараем да създадем много повече пунктове в страната - във всеки областен град, където да се взимат и обработват тези проби и това да увеличи скоростта на тяхната обработка, защото сега тя е забавена. Това създава редица проблеми", посочи той.

По повод недоволството на синдикатите в МВР заради тестването за алкохол и наркотици Демерджиев каза: "Няма основание да негодуват. Изключително точни са уредите. Отчитат различни вещества. Каква е причината да се намира това вещество в организма на съответния човек се установява посредством кръвна проба, когато има съмнения дали това е наркотично вещество, или следствие на вземане примерно на лекарства".

"Но да се говори, че тестовете са неточни - не, не са неточни. Те отчитат съответните вещества. А причината да се намират в организма, се установява посредством кръвна проба. Както за всички други шофьори, така и за служителите на МВР, които ще се качат на автомобилите си. Нормално е този, който проверява, да бъде пример за този, който бива проверяван", допълни вътрешният министър.

Facebook logo
Бъдете с нас и във