Банкеръ Daily

Общество и политика

Изключително кратка среща между ИТН и ИБГНИ

S 250 c84ba336 e7e3 4e6b ab18 021f6c5b8bfa
S 250 1acf0837 3366 499c a117 a30ba4738dc5

"Има такъв народ" (ИТН) и "Изправи се БГ! Ние идваме" (ИБГНИ) се събраха точно в 14 ч., за да обсъдят проектокабинета, който ще бъде оглавен от Пламен Николов. Именно той взе проучвателния мандат за съставяне на правителство миналия петък.

Цялата парламентарна група на ИБГНИ дойде да чуе имената на министрите, да разбере приоритетите на ИТН и да се запознае с визията на евентуалния министър-председател. Срещата обаче беше сравнително кратка - около 30 минути. Хората на Мая Манолова напуснаха зала "Изток", но пред медиите бяха пестеливи в коментара си.

Доколкото се разбра, обсъдени са били само имена на министри. 

ИБГНИ ще дискутира предложения състав на кабинет и ще вземе решение вътре в парламентарната група. Тогава ще има повече яснота. 

Това е първата среща на ИТН с партиите, от които очаква подкрепа в пленарната зала за правителство. По-късно е насрочен разговор с "Демократична България" (ДБ), а в 17 ч. с "БСП за България". 

Последните две седмици напрежението между ИТН и ДБ се изостри. Напрежението си пролича както в парламента, така и задочно през медиите. И едните, и другите показаха различно виждане за бъдещата власт и за състава на кабинета.

От ИБГНИ също не пестят критика към поведението на ИТН. Те също настояваха по-рано да бъдат обявени имената на министрите. Имаше разминаване и в думите на адв. Николай Хаджигенов и Тошко Йорданов. Първият обяви, че на ИБГНИ е била представена кандидатудата на Петър Илиев, вторият отрече.

Facebook logo
Бъдете с нас и във