Банкеръ Daily

Общество и политика

Изключиха общински съветник от ДПС, не изпълнил партийно решение

Общинският съветник от ДПС в Кърджали Ферди Мурад е изключен от Движението заради неизпълнение на партийно решение. От Общинската организация на ДПС отказаха коментар с мотива, че ще излязат със становище по случая след няколко дни, предаде БНР.

По неофициална информация съветникът Ферди Мурад е изключен, защото не е подкрепил кандидатурата на новия председател на Общинския съвет в Кърджали. При тайното гласуване на номинациите в петък една от бюлетините беше недействителна. С изключването на съветника ДПС намалява броя на мандатите си в Общинския съвет, но запазва мнозинство от 22-ма представители.

Междувременно Областният съвет на ДПС в Кърджали излезе с анализ на местния вот. Резултатите от изборите в района бяха определени като „перфектни“ на проведеното заседание.

В анализа се посочва, че още на първия тур Движението е спечелило кметските места в седемте общини, както и в 227 кметства. Партията има пълно мнозинство и в общинските съвети. Според областния лидер на ДПС Изет Шабан това се дължи на „силните кандидати и листи на ДПС и на усърдната работа на местните структури“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във