Банкеръ Daily

Общество и политика

Изхвърлиха Сидеров от студиото на БНТ заради сексуални обиди срещу Джамбазки

“Мога да предложа Джамбазки да отиде да оглави гей парада. Той е гей".

Това заяви вчера в предаването "Референдум“ по БНТ лидерът на ПП "Атака" Волен Сидеров по адрес на кандидата за софийски кмет на ВМРО. След това беше изведен от студиото на телевизията с жандармерия.

Самият Волен Сидеров определи поведението на водещата на предаването Добрина Чешмеджиева, която изключи микрофона му, като цензура срещу ПП „Атака“.

Водещата изключи микрофона на кандидата за кмет на столицата, след като времето му изтече и той продължи да говори. За скандала Чешмеджиева каза, че Сидеров е говорил едновременно с другите и се е държал неуважително.  

Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков излезе с позиция, в която поема отговорността за "изключването на Волен" от ефира.

"Това беше първото и последно участие на г-н Сидеров в тази кампания в ефира на БНТ. Докато ние не получим официално извинение от г-н Сидеров, което ще разгледаме, аз моля най-учтиво колегите да не канят г-н Сидеров. Всъщност не моля, а разпореждам, за да се знае чия е отговорността за това решение. Докато съм генерален директор на БНТ, няма да търпим подобно отношение и поведение в ефира", заяви Кошлуков и поздрави водещата на "Референдум“ за нейната реакция спрямо Волен Сидеров.

Пред журналисти Сидеров заяви, че вероятно ще заведе съдебни дела срещу обществената телевизия за нарушение в договора за предизборно отразяване. "Вероятно с юристите ще се консултирам какви точно дела ще заведа срещу БНТ за нарушено споразумение от страна на ръководството“, каза лидерът на "Атака“.

Може би неочаквано последствие от разразилия се скандал е позицията на София Прайд в защита на политика Ангел Джамбазки, макар самият Джамбазки не веднъж да се е обявявал против гей парадите, гей бракове и т.н.

"Предвид тези актуални събития, София Прайд категорично застава зад Ангел Джамбазки! Осъждаме остро нападките на основа на действителна или предполагаема сексуална ориентация от страна на Сидеров, защото те нямат място в един цивилизован политически дебат в една европейска демократична държава. Да бъдеш гей не е позорно. Позорно е това да бъде използвано като компромат.

Призоваваме за избори без омраза! И подчертаваме, че ако господин Джамбазки преосмисли политическите си ценности, вратите на организационния комитет на прайда са отворени за всеки,“  публикуваха в своята страница в социалните мрежи Sofia Pride.

Facebook logo
Бъдете с нас и във