Банкеръ Daily

Общество и политика

Изградени са КПП-та в столичните квартали „Факултета“ и „Филиповци“

От тази нощ в сила е забраната за напускане без причина на столичните квартали „Факултета“ и „Филиповци“ заради регистрирани случаи на Covid-19. Това обяви на брифинг в Министерски съвет директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.

"В Кварталите „Филиповци“ и „Факултета“ има изградени пропускателни пунктове. Към момента има изградени 23 КПП-та в кв. „Факултета“ и 5 КПП-та в кв. „Филиповци“. Същевременно вътре в територията по 5 пепегета (полицейска подвижна група) ще осъществяват контрол за спазване на тези мерки – недопускане струпването на хора на едно място, задължителното носене на маски и недопускане на безцелното движение на хора на територията на самите квартали“, каза Хаджиев.

По последни данни има 6 починали с Covid-19 от кварталите "Факултета" и "Филиповци". В болници в София в момента има двама души в по-тежко състояние, които са в реанимация и 10 души с по-лека проява на заболяването в отделенията.

В сряда здравните власти са направили 60 бързи теста, 7 от които са били положителни. На тези хора е взета проба и за PCR тест. Към момента хората с положителни проби нямат клинични изяви. Здравните инспектори са открили, че контактните на тези лица са над 150 души, чието състояние също ще бъде проследено.

Facebook logo
Бъдете с нас и във