Банкеръ Daily

Нели Димитрова от "Системата ни убива":

Избрахме Мая Манолова заради доказаните й качества на застъпник

Влизаме в политиката, за да защитим уязвимите хора с увреждания.

Това обяви Нели Димитрова от "Системата ни убива" в ефира на БНТ. На въпрос защо са избрали да бъдат част именно от партията на Манолова, Димитрова първо призна, че са имали предложения от различни партии, но са избрали Мая Манолова заради доказаните й качества на застъпник, който защитава каузи и твърдо ги отстоява.

От думите й стана ясно още, че след като от "Системата ни убива" влязат в политиката, една от техните главни цели ще бъде въвеждането на справедливи закони в полза на обществото. Като основни техни приоритети ще са промени в законите за личната помощ, за личния и частен фалит, за колекторските фирми и регламентиране на правата и задълженията им в него. Друга цел, която си поставят, е определянето на таван на цените на тока и парното, за да могат те да бъдат приемливи за гражданите.

Според Димитрова България трябва да направи всичко възможно, за да осигури доставки на газ в дългосрочен период и на най-ниски цени. На въпрос с какво смятат да бъдат различни от другите политици в парламента, тя заяви, че „трябва да се търси законова уредба, която да изведе частния казус в общото“. Според нея последиците от икономическата и енергийна криза ще се отразят много зле върху обикновените хора от народа и перспективата е те да стават все по-бедни. В списъка с приоритетите, зад които от "Системата ни убива" застават, са увеличаване на минималната работна заплата. Предложението е тя да нарасне до 1260 лева на член от семейството, като по този начин хората ще имат нормален стандарт на живот.  

Нели Димитрова категорично отрече влизането им в политиката да е обвързано с желанието им за лично облагодетелстване.

Господин Динев

Facebook logo
Бъдете с нас и във