Банкеръ Weekly

Общество и политика

Избраха парламентарните комисии

Народните представители избраха в края на работната седмица състава и ръководствата на всичките 22 парламентарни комисии. В последна сметка ГЕРБ "взе" девет председателски места, РБ - пет, БСП - едно, ДПС - едно, ПФ - три, АБВ - две, БДЦ - едно.

"Атака" не получи такава позиция. Заместник-председателят на партията Десислав Чуколов ще е и заместник-шеф в социалната комисия. А Волен Сидеров ще е заместник-председател на комисията по външна политика.

Депутатът от ДПС Делян Пеевски, който през този мандат идва редовно на работа, но в петък (28 ноември) отсъстваше, беше избран за член на парламентарната Комисия по икономическа политика и туризъм.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов се възползва от възможността да бъде в две комисии - по вътрешна сигурност и обществен ред и за контрол над специалните служби и ползването на специални разузнавателни средства.

Председателят на парламентарната група "Български демократичен център" (бивша ББЦ ) Светлин Танчев пое Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове. Съпредседателят на групата на АБВ Борислав Борисов оглави Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта, а съпредседателят на Реформаторския блок Найден Зеленогорски - Комисията по регионална политика.
Председателите на БСП и ДПС Михаил Миков и Лютви Местан останаха редови членове на комисии. Миков предпочете звеното по култура и медии, а Местан - по образование и наука, като даде път на бившия спортен министър Марияна Георгиева за заместник-председател на тази комисия.
Съпредседателите на Патриотичния фронт Валери Симеонов и Красимир Каракачанов също останаха редови членове. Симеонов влезе в комисиите за енергетиката и за наблюдение на ДКЕВР. А Каракачанов във вътрешната комисия и в тази по отбрана.

 

 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във