Банкеръ Daily

ГЕРБ:

Изборите вече са опорочени заради комуниста и главорез Рашков

ГЕРБ направи извънредно изявление от централата на партията относно акциите на МВР, които - по думите им - са под ръководството на Бойко Рашков, който налага репресии из цялата страна и привиква на разпити, задържа и тероризира членове, симпатизанти и кметове от ГЕРБ. 

В него участват лидерът Бойко Борисов, Томислав Дончев, Даниел Митов, Тома Биков и Младен Маринов.

,,В България изборите вече са опорочени с действията на Рашков, който действа по нареждане на Радев. Рашков действа като истински комунист. Притеснени сме, че политическата криза ще прерасне в конституционна криза, която не знаем след колко време ще приключи. Има стотици случаи на преследване и репресии по анонимни доноси, които са писани от хората на Рашков само срещу членове и симпатизанти на ГЕРБ и нито една друга партия. Това е полицейски произвол, координиран от Бойко Рашков по нареждане на Румен Радев. Именно президентът праща главорези като Рашков да върши тези безчинства'', коментира Тома Биков.

"Ако някой не знае как е изглеждал превратът на 9 септември 1944 г., сега може да го види. Защото така действат комунистите и болшевиките", предупреди от своя страна Даниел Митов.

Томислав Дончев подчерта, че МВР се използва като политически инструмент за заплахи и ограничаване на правото на гласуване. По думите му целта е да се сплашат кандидатите на ГЕРБ, след което показа пред медиите снимки, на които се виждат бусове на жандармерията в близост до предизборни шатри на ГЕРБ.

"Уважаемите журналисти ни питаха - не ви ли е страх (от служебно правителство, б.р.)? Питаха ни, защото знаеха какво се задава. След нас ще дойдат за вас - така управляваха комунистите. Гарван гарвану око не вади! Стават смешни! Аз не знам уважаемите български медии дали са наблюдавали друг път такова ярко вмешателство в предизборната кампания на който и да било министър. Аз не съм. Всеки ден предизборният щаб на кандидат-президента Радев се изказва срещу една партия", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Има терор и репресии и е видно, че е само срещу една партия", категоричен бе Бойко Борисов. И се обърна към останалите партии извън протестните: "След нас ще дойдат и за вас и после предстоят 45 години..."

Радев демонтира демокрацията, обяви Тома Биков.

Даниел Митов заяви, че ще бъде сезирана ОССЕ за противоконституционните действия на служебния кабинет.  "Уведомили сме всички европейски институции, категоричен бе Даниел Митов. Така действат авторитарните режими, Путин и Мадуро".

Борисов изтъкна, че най-важната оценка за него и ГЕРБ е тази на ЕНП. 

Той се възмути от наглите твърдения, че са били подслушвани. "После "ядохме хора", после идваха да ни разпитват. Аз никога не съм се крил зад имунитет! И сега продължават да говорят как сме купували гласове! Ние една стотинка не сме взели - виждате - пълни зали, хиляди хора. Те се борят сега за "равен мач" или да ни бият с един-двама депутати. Коя друга партия беше така поздравена, коя получи такава подкрепа? За да ни маскари европейската следствена служба, каза още той.

Патриотично е да пееш "Йовано, Йованке, и да захвърлиш суверенитета на България, заяви Борисов по повод думите на Слави Триифонов пред "Монд".

По повод агресията на Рашков Борисов заяви: "Призовавам Радев да си прибере недоразуменията. В неделя ще видите хаоса".

,,И аз призовавам Радев на процес! Заради машините на Мадуро, които докараха и заради флашките. Колкото повече ни пресират - пак ще го кажа на футболен език - когато една партия я притискат от всички по най-безобразен начин, тя ще стане партия на народа. Запомнете ми думата - след два месеца ще ви поканя. Те няма да се спрат! Ние си изкарахме пълен мандат! Каква оставка сме ви дали'', коментира още Борисов.

"Желая ви да сте живи и здрави. И в неделя, въпреки хаоса, който ще причинят, вероятно това им е целта, да отидем да гласуваме. По социализма имаше квота за ОФ-то и БЗНС-то, всички други гласуваха за БКП. Ето това искат да направят сега. Но така явно им е най-добре - еднолично управление", каза на финала Бойко Борисов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във