Банкеръ Daily

Общество и политика

Изборите ще са "2 в 1" на 14 ноември, обяви президентът

Президентските и парламентарните избори ще се проведат във формат "2 в 1" на 14 ноември. Така ще бъдат спестени и пари на хазната, и времето на избирателите. Това обяви президентът Румен Радев в Плевен, където участва в отбелязването на 144-ата годишнина от началото на Третия щурм за освобождението на града. 

"Ще разпусна Народното събрание максимално бързо, в съответствие с реда и изискванията на Конституцията, изборния закон и технологичното време", каза държавният глава.

"Явно е, че двете кампании - за парламент, и за президент и вицепрезидент - ще текат едновременно и ще се слеят. Убеден привърженик съм на надпартийното съгласие. Ще разчитам на подкрепата на всички почтени българи около големите цели – борбата срещу бедността и беззаконието за свободна и просперираща България", посочи Румен Радев. По думите му президентската кампания ще бъде още един ориентир за българските избиратели - кои партии и политици работят за бъдещето на страната и кои бранят корупционните схеми.

Президентът отказа да коментира дали ще направи промени в състава на служебното правителство, както и появата на нови политически субекти. А само отбеляза, че очаква от следващото служебно правителство да продължи да работи прозрачно и отговорно в интерес на българските граждани за изкореняване на корупцията от българските институции. "Подкрепям ценности, а не партии. Почтени българи има във всички български партии. Това е моята България", изтъкна Радев.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във