Банкеръ Daily

Общество и политика

Изборите ще бъдат първата загуба за Миков и поредната за Станишев, закани се Цветанов

Предсрочните парламентарни избори ще бъдат поредната победа на ГЕРБ над БСП, първата загуба, която ще понесе Михаил Миков като неин председател и поредна такава на председателят на европейските социалисти Сергей Станишев. Това каза заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов пред журналисти, след като регистрира формацията за вота на 5 октомври.

Цветанов внесе заедно с младежката организация на ГЕРБ максималното допустимите от Централната комисия 9999 подписа. Той уточни, че партията общо е събрала над 41 хил., а само за първия ден са пристигнали над 24 хил подписа. Шефът на предизборния щаб благодари на младежите на ГЕРБ, които продължават да спазват своята традиция от 2007 г., да пазят ред за партията, за да може тя да се регистрира първа за всички предстоящи избори.

"Тези избори са малко по-различни от всички останали. През 2009 г. получихме доверието на българските граждани и имахме 117 депутати, днес нашите амбиции са много по-големи. Ние се борим за първи резултат, но с голяма разлика и с над 121 депутати", каза заместник-председателят на ГЕРБ.

Той сподели, че пожелава успех на всички партии, които ще участват на вота и призова за позитивни послания, градивни политики и реалистични послания, които могат да бъдат изпълнени.

"Българските граждани си напатиха от популистки обещания, които в последствие се виждаше, че няма как да бъдат изпълнени и затова днес сме на прага на предсрочните парламентарни избори точно заради тях. ГЕРБ ще заложи на тази кампания само и единствено на реалистични политики, на реалистични послания и затова нашият слоган е "Стабилна България - време е", каза още бившият вътрешен министър.

Цветанов уточни, че партията е направила своите общински и областни събрания, номинациите за листите са приключили преди две седмици, а към момента се прави тяхното финализиране, като се очаква то да приключи до 20-25 този месец, но последната дума ще бъде на лидера им Бойко Борисов.

Заместник-председателя на партията изрази надежди, че служебното правителство ще изпълни основния си ангажимент, който е организиране на честни и прозрачни парламентарни избори.

"За нас е изключително важно да ограничим онази практика, която бе показана много агресивно на европейския вот с купуването на гласове", добави Цветанов. И изчетка журналистите, че със своите разследвания са участвали активно и са показали, че са по-добри от професионалното и политическото ръководство на МВР.

"Вие може би сте със сменени професии и трябва да бъдете разследващи полицаи, защото сте по-добри от тези, които позволиха това нещо да се случи на европейския вот", завърши той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във