Банкеръ Daily

Президентът Румен Радев:

Изборите са редовни, партиите нямат основания за претенции по отношение на датата на вота

Партиите нямат основания за претенции по отношение на датата на вота. Това заяви пред медиите президентът Румен Радев и припомни, че става дума за редовни избори.

"Да си пожелаем 4 април да бъде Великден за католици и арменци, но да е Великден и за възкръсващата демократична България", посочи Радев и заяви, че по негово мнение най-добрата дата за избори е била през септември, след като през юли властта изчерпа търпението и хората масово поискаха нейната оставка.

"Последните месеци отнеха живота на хиляди българи, защото правителството не подготви страната  за втората вълна на пандемията", каза още държавният глава и допълни, че през тези месеци били източени милиарди от държавния бюджет. Според него тези загуби е можело да бъдат предотвратени, ако изборите бяха навреме.

"Сега въпросът вече не е толкова кога, а как ще се проведат изборите. Управляващите отказват да предприемат належащите действия за оздравяване на изборния процес. Затова всички ние трябва да бдим за спазването на закона", заяви президентът.

По покана на Католическата църква в България и по установена вече традиция президентът Румен Радев присъства в Римокатолическата катедрала "Св.Йосиф" в София на светата литургия и церемонията по епископско ръкоположение на Негово Преосвещенство монсеньор Румен Станев, назначен от папа Франциск за помощен епископ на Софийско-Пловдивската епархия от римски обред с постоянно седалище в столицата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във