Банкеръ Daily

Методи Андреев:

Изборите не бива да развалят коалицията

Предстоящият вот на 25 октомври ще бъде лакмус за качеството на управление, но в никакъв случай тези избори, не могат да преформатират това дясноцентристко управление. Ако това стане означава, че отиваме на предсрочни избори. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия народният представител от ГЕРБ Методи Андреев. 

Той коментира, че все пак е възможно, когато Реформаторският блок не подкрепи определени политики, предлагани от ГЕРБ, на тяхно място по определени гласувания да се намести ДПС. Андреев изтъкна, че това може и да не случи, ако партньорите в управлението се подкрепят един друг. 

По думите му отказът на АБВ да подкрепи конституционните промени на този етап е поредното извиване на ръце. 

"По два законопроекта в това Народно събрание парламентаристите не могат да правят политически маньоври. Единият законопроект е за промените в конституцията. От това зависи дали съдебната система ще стане отговорна и дали ще започне да работи както всички ние очакваме", отбеляза Андреев. Другият много важен норматив е този с борбата с корупцията, изтъкна Андреев. Малко по-късно обаче Народното събрание отхвърли Законопроекта за предотвратяване на корупцията сред лицата, заемащи висши публични длъжности. 

По думите на депутата именно, подобен норматив ще може да даде отговор как например депутатът от ДПС Делян Пеевски е влязъл в Народното събрание "гол като пушка", без никаква собственост и след една година става крупен собственик на ключови предприятия. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във