Банкеръ Daily

Общество и политика

Избор на председател на Столичния общински съвет утре

Елен Герджиков изгуби доверието на лидера на ГЕРБ и трябваше да слезе от председателския пост.

Столичният общински съвет ще трябва спешно да избере нов председател на своето заседание утре. Това е вписано като  извънредна първа точка в дневния ред, съобщава БТА.
Доклад е внесен от заместник-председателите на Софийския общински съвет Иво Петров, Милка Христова, Борислав Иванов и Борислав Игнатов.
Необходимо да бъде избран председател на местния парламент в столицата, за да има кой да ръководи заседанието на общинарите. Съгласно чл. 24, ал. 1 от Закона за местното самоуправление и местната администрация изборът на председател на Софийския общински съвет става с тайно гласуване.
Припомняме, че до тази извънредно ситуация се стигна след като вчера досегашният председател на съвета Елен Герджиков изненадващо подаде оставки и като общински съветник от групата на ГЕРБ-СДС в Софийския общински съвет,  и като председател на съвета.

От ГЕРБ-СДС са номинирали Георги Георгиев, сега председател на постоянната комисия по бюджет и финанси към Софийсия общински съвет, за нов председател на съвета, съобщава БТА.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи в Пловдив, че той е настоял Герджиков да подаде оставка, защото "не се справя". Милиарди са вложени в София, а когато нашите опоненти критикуват, те мълчат и не се защитават", е отбелязал Борисов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във