Банкеръ Daily

Общество и политика

Избирателната активност в страната вече е 23.54%

Избирателната активност в страната към 13.00 ч. е 23.54%, съобщи Централната избирателна комисия.

На брифинг говорителят на ЦИК Александър Андреев заяви, че главният прокурор е поискал снемането на имунитетите на четирима кандидати.

Избирателната активност в София към 12.30 часа е 17.61 на сто. Към този час са гласували 187 445 души, добави говорителят на изборния регулатор.

За сравнение с 2015 г. избирателността е сравнително еднаква - 25.71%”. Най-висока е активността в Макреш, Видинско - 49.88%. Най-ниска остава избирателната активност във Варна - 14.71 на сто. 

Андреев обясни, че към момента са постъпили 106 жалби и сигнала. "63 са жалбите във връзка с организацията на изборите, 18 са сигналите свързани с нарушения на избирателни права - предоставяне бюлетини”, добави говорителят на ЦИК. По думите му са постъпили сигнали, свързани с предизборна агитация.

"Определени сайтове пускат информация за кандидати. Предполага се, че това са серия от репортажи от предходни дни, които се качват към момента”, посочи още той.

"4 искания от главния прокурор за сваляне на имунитети на кандидат кметове и кандидати за общински съветници. Исканията са приети от ЦИК, която се произнесла с решение. Според което е снет имунитета на тези кандидати. Органите на прокуратурите ще предприемат необходимите действия”, допълни Александър Андреев.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във