Банкеръ Daily

Общество и политика

Избирателната активност в страната е 42.85% към 17.30 часа

Избирателната активност страната към 17.30 часа е 42.85%. Това означава, че 2 709 340 избиратели са отишли до урните. Съпоставено с 2015 г. разликата е минимална в полза на предишния вот. Най-ниска е избирателната активност във Варна - 14.71%, а най-висока е в Макреш, област Видин - 49.88%.

Говорителят на ЦИК Александър Андреев съобщи, че са удовлетворени четири искания на главния прокурор от днес да бъдат снети имунитетите на кандидати за кметове и общински съветници. "В едни от случаите става въпрос за предлагане на имотна облага на избиратели, нарушаване на избирателните права. В другия случай става дума за друго престъпление, което няма нищо общо с изборния процес", посочи Андреев. Той уточни, че това не засяга правата на тези лица като кандидати и те продължават в предизборната надпревара. До момента няма драстични нарушения в изборния процес

Към 17.30 часа в ЦИК са постъпили 214 жалби и сигнали.

Има секции на различни местна в страната, където на избирателя не се предоставят всички бюлетини, а се очаква той да каже за кои избори желае да гласува и му се дава само тази бюлетина.

Facebook logo
Бъдете с нас и във