Банкеръ Daily

Общество и политика

Избират ръководство на "Зелено движение"

В съботния ден (19 март) се провежда партиен форум на "Зелено движение", на който ще бъде избрано неговото ново ръководство. Кандидатите за председател на формацията са трима - Владислав Панев, Добромира Костова и Албена Симеонова.

Досегашният съпредседател -  вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов, не се е кандидатирал отново.

Владислав Панев, единият от кандидатите, който е и съпредседател в оставка на партията заради снимка с депутата от ДПС Делян Пеевски, обяви, че смята да предложи, заедно с народната представителка Зорница Стратиева, украинският президент Володимир Зеленски да бъде изслушан онлайн в българския парламент.

По думите на Панев много европейски държави са инициирали подобни разговори с украинския президент.
Според него това би било изключително силен знак затова каква трябва да е позицията на България. Освен това така и парламента, и цялото общество биха получили по-ясна представа от Киев за реалната картина на войната в Украйна. Панев не отрича, че има много пропаганда, включително и от украинска страна, но смята, че руската пропаганда в България била от по-отдавна - от 2014 година насам.

Панев обяви и че ще внесе предложението за изслушването на Зеленски още в сряда (23 март), на първата сесия на Народното събрание през следващата седмица, като предполага, че мнозинството би го подкрепило.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във