Банкеръ Daily

Общество и политика

Из цялата страна организират протести срещу зеления сертификат

Асоциации на заведенията и туристическия бранш организират национален протест под мото „Всички ЗАЕДНО! За здраве, работа, бъдеще, сигурност!“. Протестът е срещу здравните мерки на служебното правителство, които според представилите на бизнеса не са адекватни, а системата за прилагане на зелените сертификати е дискриминационна и не само не решава здравните проблеми, а и задълбочава икономическата криза. В София демонстрацията ще започне в 15 часа на "Орлов мост".

В Пловдив протестът на собственици и на работещи в заведения ще блокира едно от най-оживените кръстовища в центъра - това до "Баня Старинна", предаде БНР. Протестно шествие срещу изискването за зелен сертификат се очаква и в Бургас от 17,30 ч. В сряда близо 80 души се включиха в шествието в града. В Плевен протестното шествие е планирано за 15 часа от площад "Стефан Стамболов" до сградата на областната администрация.

В Благоевград демонстрацията на засегнатите от  противоепидемичните мерки е организирана пред сградата на Регионалната здравна инспекция от 15 часа. Във Велико Търново протестното шествие на ресторантьорите и на засегнатите от въвеждането на зеления сертификат бизнеси ще блокира движението от 15 до 18 часа от паметника „Майка България“ до кръговото кръстовище до областната болница.

В Ловеч за втори пореден ден Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите организира протест пред сградата на областната администрация. Очаква се в протеста, който започва в 15 ч., да се включат представители на други засегнати браншове и граждани. Протести срещу изискването за зелен сертификат са планирани още в Сливен и Ямбол. Организациите в туризма ще изразят недоволството си още във Варна, Пловдив, Бургас и Търговище.

От Асоциацията на ритейл центровете няма да участват в националния протест срещу въвеждането на зеления сертификат. Те ще се срещнат с представители на здравното министерство, за да уточнят въпроси относно отговорността при установени нарушители без зелени сертификати в търговските центрове. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във