Банкеръ Daily

Общество и политика

Иво Мирчев: Бойко Борисов е лъжец!

Иво Мирчев, един от депутатите на „Демократична България", обвини в лъжа премиера в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, който тази сутрин даде пресконференция и обвини политическите си противници, че подготвят фалшификация на следващите предсрочни избори.

Мирчев опроверга твърдения на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, според които фирмата - доставчик на хардуера за машинното гласуване в страната е спонсор и е дарявала пари на "Да, България". В пост в социалната мрежа той написа: "Това е абсолютна лъжа. Нито фирмата, нито собственикът ѝ са сред дарителите ни". Също така Мирчев призова Борисов да бъде разследван и съден. Депутатът определя премиера в оставка като, цитирам, "лъжец и национален вредител".

Иво Мирчев, който е член на "Да, България", написа във „Фейсбук“:

"Много пъти съм твърдял, че Бойко Борисов е лъжец. Днес той за пореден път потвърди този факт като каза, че фирмата, която доставя хардуера за машинното гласуване в страната, е спонсор и е дарявала пари на "Да, България". Това е абсолютна лъжа. Нито фирмата, нито собственикът ѝ са сред дарителите ни".

На брифинга, обявен час преди началото му в ранните часове на празничния ден, представители на ГЕРБ начело с лидера Борисов разкритикуваха промените в Изборния кодекс.

ГЕРБ заподозряха злоупотреби и фалшифициране на резултатите чрез камерите за видеоналбюдение, както и че фирмата - доставчик на машините, е свързана с дарител на "Да, България" и вече е избрана негласно, и че тя е подвластна на тоталитарния режим във Венецуела. Затова машините могат да бъдат пробити от хакери или чуждо разузнаване. Допусна се, че вече е създадена организация за фалшифициране на изборите и в чужбина.

Facebook logo
Бъдете с нас и във