Банкеръ Daily

Общество и политика

Иво Христов: Президентът не е феодал, ние не сме крепостни

''Фактът, че се кандидатирам за евродепутат не означава край на моя морален ангажимент към президента.'' Това заяви вече бившият началник на кабинета на президента Румен Радев Иво Христов. Той уточни в телевизионно интервю, че "президентът не е феодал, ние не сме крепостни." Иво Христов беше освободен от екипа на държавния глава, за да участва в еврозиборите. Той е на четвърто място в листата на левицата.

На въпрос дали има разделение в БСП, Христов отвори, че не може да прецени, тъй като все още не е имал среща с избиратели. По думите му предстоящите избори ще са решаващи за политическата ситуация, тъй като ще са ключови за по-нататъшния ѝ развой.

Според Христов ако БСП победи, ще се създаде нова ситуация и условия за предсрочни избори, докато при победа на ГЕРБ "ще наблюдаваме как властта се бетонира."

По думите на  "българската политическа действителност се превръща в един фейлетон, в който Бойко Борисов казва нещо, а ние го коментираме."

Той коментира, че напоследък бивши служители на службите и на силови групировки, шефове на охранителни фирми определят кой е европеец и кой не.

Той обясни, че не подкрепя Истанбулската конвенция, тъй като тя е зле написан документ, с лошо дефинирани термини, които при съдебни процеси могат да родят опасни съдебни прецеденти.  Христов уточни, че притежава апартамент в кв. "Гео Милев", закупен през 2012 година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във