Банкеръ Daily

Общество и политика

Иво Христов отрече конфликт между него и президента

"Не само, че няма конфликт между мен и президента, а има съвпадение на възгледите", това заяви бившият началник на кабинета на Румен Радев Иво Христов, който подаде оставка, след като влезе в  листата на БСП за евродепутат.

Иво Христов коментира, че някои медии представят желаното от тях за действителност. ''Не само, че няма конфликт, а има съвпадение на възгледите още от самото начало - от неговата кампания, та до ден днешен", допълни той, след като заедно с Корнелия Нинова регистрираха в ЦИК БСП за участие във вота на 26 май.

Вчера от "Дондуков 2" съобщиха, че държавният глава е приел оставката на Христов по негова молба. Той обаче остава председател на Стратегическия съвет, който Радев създаде.

Държавният глава изрази уважение към решението на Иво Христов да се кандидатира за евродепутат. Той изрази мнение, че всеки е свободен да бъде там, където се надява да бъде най-полезен и най-значим.

''Вярвам, че България има нужда от компетентни и свободомислещи представители в ЕП, които да отстояват българския интерес в условията на все по-динамична Европа", коментира преди дни той, като подчерта, че президентството не е феодална институция.

Радев беше категоричен, че не снемал доверието си от Христов

Facebook logo
Бъдете с нас и във