Банкеръ Daily

Общество и политика

Иво Христов: Борисов оправда провала си в Москва с президента

След едногодишно игнориране днес министър-председателят се яви в парламента, колкото да потвърди пренебрежението си към него. Пътем призна провала на посещението си в Москва и го обясни с...президента. Това написа началникът на кабинета на президента Иво Христов на страницата си във Фейсбук. 

"Всъщност г-н Борисов се убеди на свой гръб в необходимостта да се възстанови доверието между България и Русия, което сам пропиля преди години. 
Президентът акцентира върху проблема в Сочи, докато мнозинството го обвиняваше, че нямал министри в делегацията си и не подписал никакви документи. Сега премиерът се убеди от собствен опит, че напразно бе взел министрите си. Доверието предхожда договорите", написа Христов.

Днес Борисов отиде в парламента. За последно премиерът е участвал в парламентарния контрол преди почти една година - на 7 юли миналата година. На парламентарния контрол Борисов отговори на следния въпрос: "Какви са договореностите, които постигнахте с руския президент по отношение на доставките на природен газ за България". 

Премиерът коментира визитата си с думите: "Отидох в Русия да видя какво е трасирал президентът Радев, не беше трасирано нищо".

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във