Банкеръ Daily

Общество и политика

Иван Тотев няма да се кандидатира за трети мандат в Пловдив

Иван Тотев няма да се кандидатира отново за кмет на Пловдив. Това съобщи самият той пред журналисти в Града под тепетата.

До това негово решение се е стигнало, защото след осем години начело на града, имал нужда от почивка. По думите му, по време на двата му мандата, Пловдив се е променил така, че всеки да може да намери своето място в него.

Иван Тотев каза още, че ще си направи самоотвод на започващите вътрешни номинации на ГЕРБ за кмет на Пловдив, но ще продължава да работи за ГЕРБ, предаде БТА. Той е и общински лидер на партията.

От няколко месеца неофициално в средите на ГЕРБ се говори, че за кандидат-кмет в Пловдив ще бъде издигнат сегашният областен управител Здравко Димитров, който е приятел на лидера Бойко Борисов и бивш депутат от партията. Спрягали се и други имена, но те били с по-малък шанс.

На последния конгрес на ГЕРБ преди две седмици Бойко Борисов разкритикува съпартийците си, че не са разбрали думите му от предишния форум за "червената" и "синята" лампичка, които трябвало да им светнат. Тогава той специално спомена Пловдив и местната власт в града.

В понеделник започна официалната кампания за номиниране на кандидатури в местните структури на ГЕРБ, като крайното решение се очаква да се вземе от централното ръководство на партията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във