Банкеръ Daily

Общество и политика

Ивайло Вълчев: Бяхме наивни, политиката се оказа доста хлъзгава

"Има такъв народ" положи всички необходими усилия, за да има правителство, но някак останахме неразбрани в опитите си да покажем, че сме готови да управляваме. Това заяви зам.-председателят на ИТН Ивайло Вълчев. Бяхме наивни, което в политиката не носи добри резултати, добави той.

По думите му да спечелиш избори и това да влезеш в управлението са две различни неща. Едното го решава народът, другото - и евентуалните партньори. "Бяхме готови с решения, за наше съжаление те не срещнаха разбирането на тези, които бихме искали да имаме като евентуални партньори“, посочи пред bTV зам.-председателят на ИТН. Имало партии, с които от ИТН нямали обща база за разговор, а БСП са показали, че могат да водят диалог и да се стига до експертни решения. Според Вълчев след предстоящите парламентарни избори, каквито и да са резултатите, партиите на протеста вече ще бъдат доста по-готови за диалог.

"Обвиниха ни, че в политиката сме разчитали на истината, което за мен беше странно. Моралът, думата, да си стиснеш ръката с някого, все още значи нещо за мен. Бяхме наивните, които продължават да вярват в това. Политиката се оказа доста по-мръсна и хлъзгава", каза още бившият депутат. "Лошото е, че в един момент човек има два хода - или да продължи да бъде такъв, какъвто е, или да стане като останалите. При единия случай рискуваш да понесеш негативи за това, защото хората искат да видят бързи решения, които да дойдат веднага", счита Вълчев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във