Банкеръ Daily

Общество и политика

Ивайло Мирчев: Никой не иска да си партнира с ГЕРБ!

"Разчитаме, че от "Продължаваме промяната" ще подходят адекватно и разумно към втория мандат. Ако това се случи, е възможно да имаме правителство от каквото страната има нужда." Това заяви депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев в интервю за "Нова телевизия".

Той поясни, че ако от ПП им отправят покана за преговори, те ще се отзоват. Добави, че ДБ ще действа разумно, защото не иска да бъде камикадзе и да скача от избори в избори. И заяви, че въпреки тежката ситуация, за коалицията продължава да е изключително важно както да не нарушава принципите си, така и да спази обещанията си към хората.

"Когато става дума за ГЕРБ, преди каквато и да е стъпка, трябва да има някаква вътрешна реформа в партията. Нямаме индикации до този момент за нещо подобно", уточни Ивайло Мирчев.

Депутатът от ДБ обясни, че няма информация за задкулисни преговори за съставяне на правителство. Също така отрече в коалицията да има каквито и да е било противоречия за участие в управлението на ГЕРБ.

По отношение на "Продължаваме промяната", Ивайло Мирчев коментира, че няма парламентарна група, с която да работят по-добре. Той определи депутатите й като изключителни професионалисти. В заключение подчерта, че няма индикации парламентарната група на ПП да се разпадне.

Facebook logo
Бъдете с нас и във