Банкеръ Daily

Общество и политика

Ивайло Яйджиев ще ни представлява в топ финансови институции

Заместник-министърът на финансите Ивайло Яйджиев бе определен за управител за Република България в Черноморската банка за търговия и развитие, за заместник-управител за Република България в Международния валутен фонд, за управител за Република България в Международната инвестиционна банка и за ръководител на българската делегация в Съвета на Международната банка за икономическо сътрудничество и член на Съвета.

Това стана с решение на Министерския съвет, взето днес - 26-и януари.

България е страна-членка в Черноморската банка за търговия и развитие, в Международния валутен фонд, в Международната инвестиционна банка и в Международната банка за икономическо сътрудничество.

Като акционер тя се ползва с правото да определи свои представители в управителните органи на международните финансови институции, съгласно учредителните им договори и вътрешните им правила.

Според досегашната практика, описаните позиции се заемат от заместник-министъра на финансите, на когото са възложени отговорности, свързани с осъществяване на взаимоотношенията на страната с тези финансови институции.

Решението на Министерския съвет е във връзка с настъпилите персонални промени в Министерството на финансите.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във