Банкеръ Daily

Общество и политика

Ива Митева закри последното заседание на 46-ото НС

​Председателят на парламента Има Митева закри последното заседание на 46-ото Народно събрание. Дневният ред бе изчерпан с приемането на доклада на комисията за полицейското насилие на протестите и подслушването на протестиращи и на опозицията.

"Колеги, пожелавам ви една успешна и спокойна предизборна кампания", каза Митева.

Последното, което направи този парламент, е обсъждането и гласуването на доклада на Временната комисия, която проучи данни за полицейско насилие и незаконни подслушвания около миналогодишните антиправителствени протести на закрито заседание, заради класифицираната информация, която съдържа. От ГЕРБ бяха против това.

Според председателя на ПГ на партията Десислава Атанасова няма данни за незаконни подслушвания на участници в протестите. "Истината е, че във всички документи, които са изпратени на тази Временна комисия, няма данни за такива подслушвания. Рухна опората на Бойко Рашков. Рухна опората на Николай Хаджигенов, Мая Манолова и т.н.", заяви тя.

Препоръките в доклада на комисията "Хаджигенов" са да бъде отстранен директорът на НСО, както и МВР да извърши цялостно разследване на структурите си и да предприеме действия срещу полицейски служители, които са превишили правомощията си.

Facebook logo
Бъдете с нас и във