Банкеръ Daily

Общество и политика

Ива Митева свика извънредно заседание на парламента след провала вчера

Председателят на Народното събрание Ива Митева свика извънредно пленарно заседание днес, след като вчера проектът за програма за седмицата, в която бяха включени пет точки, не бе одобрена от ГЕРБ, БСП и ДПС. След рекордно кратко 10-минутно заседание народните представители от 45-то Народно събрание си тръгнаха. 

След провала на парламентарния ден бе свикан Председателски съвет, след който Ива Митева уточни, че две точки остават за разглеждане. Но е постигната договореност тази сутрин в 8.30 часа да има отново Председателски съвет. Ако има одобрени проектозакони, те ще бъдат добавени в дневния ред. 

Ще продължи обсъждането на промени в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание. Те са внесени от Временната комисия за изработване на проект на Правилник за организацията и дейността на Народното събрание - те трябва да се довършат (предстои гласуване на наименованието и текста преди § 2).

В програмата остава и второто гласуване на законопроекта за изменение и допълнение на Изборния кодекс. Вносители са Ива Митева и група народни представители. Документът вече е приет на първо гласуване на 23 април.

От дневния ред  отпадна предвиденото първо четене на промените в Закона за политическите партии. Те предвиждат намаляване на партийната субсидия от 8 на 1 лев за действителен глас.

Следващото редовно заседание на Народното събрание е на 5 май, сряда. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във