Банкеръ Daily

Общество и политика

Ива Митева отказва да бъде номинирана за председател на НС

Ива Митева отказва да бъде номинирана за председател на парламента. Това съобщи самата тя след извънредното заседание на групата на "Има такъв народ".

Няма нищо страшно, ако не се избере нов председател и в 14-дневния срок, предвиден в парламентарния правилник, допълни тя.

"Не, няма да бъда аз на този етап. До момента, в който не се успокои обстановката, смятам, че председател на парламента трябва да е човек, за когото ще има съгласие от целия парламент и аз не знам кой колега би се нагърбил с тази работа и никой няма да иска да е в това положение да бъде унижаван всеки ден, но няма нужда обстановката да бъде толкова натегната и няма нужда всичко да се прави на инат", обясни тя.

Митева смята за грешка вчерашното отстраняване от поста на Никола Минчев.

"Това, което мога да кажа, е, че господин Минчев беше едно прекрасно момче и смятам, че господин Минчев се отърва и мога само да му завиждам", каза Ива Митева.

Тя изрази надежда Кирил Симеонов да не напуска парламентарната група.

"Кирил Симеонов е мой приятел. Аз вярвам в него и смятам, че той ще остане в нашата парламентарна група", каза още Митева.

Премиерът Кирил Петков продължава да оказва натиск върху депутати от ИТН, посочи тя.

"Натискът върху колегите наистина е неистов. Действат ни върху психиката. Включително разбрах, че са пускани проверки срещу мен, срещу господин Каримански, да ни ровят в ДАНС, да търсят неща срещу нас. Явно търсят неща, с които да държат хората", допълни Митева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във