Банкеръ Daily

Общество и политика

Ива Митева: Народното събрание днес ще е като нотариална кантора

Сега на председателски съвет ще им покажа проекта за решение. Надявам се всички представители на парламентарни групи да го подпишат и ще предложа да бъде включено като точка в дневния ред. Това коментира пред БНТ председателят на НС Ива Митева.

Народното събрание ще бъде като нотариална кантора и ще удостовери един факт, допълни Митева.

Осъзнавам, че мнозинството иска дебат и ще го има този дебат днес в пленарна зала, каза още Митева.

Парламентът ще гласува решение, с което да излезе от сложния юридически казус с изтеглената номинация на Пламен Николов за премиер от името на "Има такъв народ".

В Народното събрание депутатите днес трябва да довършат процедурата по връчването на първия мандат за правителство. Наложи се два пъти да се събира Председателският съвет в Народното събрание и в крайна сметка се стигна до решение, депутатите да гласуват и Парламентът да излезе с решение относно казуса.

След това - президентът трябва да връчи мандат на ГЕРБ, като втора политическа сила. Лидерът на партията Бойко Борисов заяви, че ще представи проектокабинет начело с Даниел Митов, като премиер и след това ще върне мандата.

Шансът за съставяне на правителство остава с третият мандат, а на кого ще бъде връчен, предстои да разберем. На този етап е важно да се приключи едната процедура, за да може да се премине към другата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във