Банкеръ Daily

Общество и политика

Ива Йорданова отрече да е ползвала политически връзки за назначението си

Ива Йорданова категорично отрече да е имало политически нюанс при назначението ѝ за зам.-председател на Агенцията за българите в чужбина.Заемането на високия пост от Йорданова предизвика обществено недоволство и тя подаде оставка с желание съмненията за назначението ѝ да бъдат премахнати.

„Не съм назначена с връзки и не съм избягала от конкурс“, каза тя пред Нова ТВ.Тя обясни, че притежава необходимите образование и професионален опит за поста, но е предпочела да запази принципните си позиции и, за да няма спекулации и съмнения около името ѝ, е подала оставка.

Преди да поеме ДАБЧ Йорданова бе съветник на служебния вицепремиер Илияна Цанова.Тя уточни, че е заела поста, след като разбрала „по случайност от общи познати“, че министър Цанова набира екип. „Сама изпратих автобиографията си по „Фейсбук“, каза Йорданова.

„Бях член на ДБГ, но отказах да бъда кандидат-депутат, за да няма съмнения в непрозрачност и конфликт на интереси“, посочи още тя и подчерта, че има две висши образования – едното е от Бъркли в САЩ, а другото Военната академия в София по специалност „Национална сигурност и фокус върху кризисния мениджмънт“.

„Имам и дипломна работа в сферата на социалните мрежи и гражданското общество. Стажувала съм в ООН“, каза още тя и добави, че точно поради това не е просто жената до Божидар Лукарски.

Facebook logo
Бъдете с нас и във