Банкеръ Daily

Общество и политика

Юрист става временен шеф на БНР

Снимка: БНР

След като генералният директор на Българското национално радио Андон Балтаков подаде оставка, днес стана ясно, че временно неговото място ще заеме друг дългогодишен служител на общественото радио Милен Митев. 

Припомняме, че в понеделник Балтаков съобщи за своята оставка в писмо до служителите. В него той е отбелязал, че е депозирал молбата си за предсрочно прекратяване на договора си за управление на БНР, считано от 6 август 2021 година, като мотивите са дълбоко лични, поради което искрено моли за въздържаност от анализи и коментари.  

"За мен беше и привилегия, и невероятна възможност да управлявам БНР в един толкова повратен момент в историята на организацията. (...) Вярвам, че Съветът за електронни медии ще подбере ръководител, който не е обвързан с политически или икономически интереси и който ще продължи работата по трансформацията на организацията. Желая на всеки един от Вас успех и просперитет", допълва Балтаков.

Милен Митев е роден на 4 март 1984 година. Завършва специалност "Право" в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Започва работа в БНР през 2009 година като юрисконсулт.Притежава опит в областта на закрилата на авторски и сродни права, обществените поръчки, медийното, трудовото и административното право, управлението на имущество и участието в европейски проекти и програми.

От 2013 до 2019 година е член на Правния комитет на EBU – Европейския съюз за радио и телевизия.В периода август 2018 година – юли 2019 година е директор на Дирекция „Правна и човешки ресурси“ на БНР. От септември 2019 до март 2020 година работи в Българската телеграфна агенция, първо, като главен юрисконсулт, а след това и като главен секретар.

От 1 април 2020 година е директор на Административна дирекция на БНР.

На заседанието си днес СЕМ ще приеме и оставката на Андон Балтаков. В рамките на следващите 3 месеца Съветът ще проведе конкурс за избор на нов генерален директор на общественото радио. Така до 4 ноември БНР ще има нов шеф.

Facebook logo
Бъдете с нас и във