Банкеръ Daily

Общество и политика

Юлий Павлов: ДПС може да реши президентските избори

След чисто партийна предизборна кампания, вероятно чак на втория тур от президентските избори личностите на кандидатите ще имат по-голяма значение, коментира директорът на Центъра за анализи и маркетинг Юлий Павлов в студиото на Би Ти Ви.

Негово изследване дава едва 2% разлика между Цецка Цачева и Румен Радев при балотаж помежду им.

„От това изследване е ясно, че балотажът е сигурен между Цецка Цачева и Румен Радев. Третият Красимир Каракачанов се е стабилизирал на 9-10% подкрепа, докато кандидатите на ГЕРБ и БСП могат да разчитат на съответно 30-34% и 20-24% на първи тур", коментира Павлов. 

Сред любопитните имена, които регистрират над 1% одобрение в изследването, е това на експремиера Пламен Орешарски. Павлов посочи, че ДПС са подкрепили министър-председателя от 2013-2014 г. към средата на проучването и това е довело до покачване на подкрепата за него.

Според Павлов ДПС могат да осигурят на Орешарски четвърто място с 200 000 гласа или при 400 000 (каквато мобилизация на президентски избори ДПС не помни от 1992 г.) трета позиция пред Каракачанов.

„ДПС 100 000 гласа да има, може да наклони везните на втори тур. Борбата за тези гласове ще бъде задкулисна”, коментира Павлов.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във