Банкеръ Daily

Общество и политика

ИТН ще преговаря с единомишленици за Гешев и пенсиите

Тошко Йорданов

Повечето партии, с които "Има такъв народ" ще проведе разговори, нямат различия за главния прокурор и за унизителните пенсии на нашите майки и бащи. В следващите 14-15 дена, ако предварително заявените декларации за промяна на държавата, а не за желание за постове, са верни, би трябвало да има правителство, което да продължи работата, която започна служебният кабинет, заяви Тошко Йорданов от "Има такъв народ" в декларация от името на група в началото на 46-ото Народно събрание

Според ИТН  това е посоката, в която трябва да се развива страната. Ако няма - "вероятността да отидем на поредни предсрочни избори, е голяма". 

"Този парламент е по-различен от предишния. Според нас е доста по-близък до реалността и до това, което желаят българските граждани. Самият факт, че тук присъства Министерски съвет, означава, че хората, които стоят тук, не се срамуват да застанат зад нас. Всички знаем какви са резултатите на изборите. До голяма степен знаете и какво ще направим като политическа сила. Ние ще предложим кандидат, когато президентът Радев даде мандат, и ще проведем разговори за политиките, които трябва да се провеждат", допълни той.

"Тази отговорност така или иначе е наша - на по-голямата част от депутатите тук, защото знаете че има една политическа партия, която съмнявам се, че много хора в тази зала биха искали да работят с нея. Следващите 10-15 дена ще стане ясно, дали ние можем да работим заедно за нещата, които сме декларирали, че искаме да направим, които пак казвам, мисля че са еднакви за повечето политически сили тук в тази зала или ще ходим на избори. Ако се стигне до там в крайна сметка, няма нищо неправилно или недемократично", посочи Йорданов. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във