Банкеръ Daily

Общество и политика

ИТН ще предложи състав на правителство, когато получи мандата

Тошко Йорданов, Виктория Василева и Ивайло Вълчев от "Има такъв народ"

Съставът на новото правителство няма да бъде обявен до края на седмицата, както беше казано преди няколко дни. Това обяви в Народното събрание депутатът от "Има такъв народ" Ивайло Вълчев. Разговорите на експертно равнище продължават. "Не сме получили мандат, че да обявяваме имена. В момента, в който бъде връчен мандатът, името на премиера ще стане ясно", каза още Вълчев.

На въпрос "защо си говорят с декларации с "Демократична България" от парламентарната трибуна, депутатът от ИТН отговори, че няма да градят поведението си по начин, който се очаква от тях. 

По-рано в пленарната зала председателят на парламентарната група на "Демократична България" Христо Иванов настоя да се върви към ангажиращи разговори: "Разговори, от които следва политически ангажимент, а не просто да си говорим приятно в посока на Луната, общо взето. Да си говорим с участие на хора, които са номинирани за министри, за да видим каква е тяхната визия, да са хора с биография, които показват, че могат да се противопоставят на този модел. И освен това да има една яснота в парламента за това управление на каква конфигурация ще се опира, за да не отваряме вратите за тези ситуации, които са ни познати - в които ДПС, така да се каже, може да сърфира вътре и вън в мнозинствата."

Facebook logo
Бъдете с нас и във