Банкеръ Daily

Общество и политика

ИТН: Като дойде времето, ще разберете какво ще правим

Тошко Йорданов

Работим по график,  когато дойде мандатът при нас, ще разберете какво ще направим, заяви председателят на парламентарната група  на "Има такъв народ" Тошко Йорданов пред журналисти в Народното събрание.

"Все още няма връчен мандат на "Има такъв народ". "Президентът трябва да ни извика и тогава. То е ясно, че сме ние, но той трябва да го даде", обясни Йорданов и допълни: "Всяко нещо по реда си".

"Ще направим това, което трябва да направим в момента, в който ни дадат мандата. Какво неясно има в това. Не говорим напред. Когато президентът, което е в неговите правомощия прецени, че трябва да връчи мандата, тогава може да ми задавате тези въпроси, а преди това е безсмислено", добави той. 

Премиерът в оставка Бойко Борисов обяви във включване на живо във Фейсбук че коалицията ГЕРБ-СДС връща проучвателния мандат за съставяне на правителството. "Приемам решението на Изпълнителната комисия да върнем мандата", посочи Борисов. 

Мандатът ще бъде върнат днес в 10:30ч.  На срещата при него бяха Даниел Митов, Десислава Атанасова, Цвета Караянчева и Йорданка Фандъкова. Според Борисов и втората политическа сила - "Има такъв народ", няма да състави правителство.

"Сега искат да променят правилата. Да ги променят, но те няма да направят правителство. Страх ги е и няма да го покажат правителството. Няма да постъпят отговорно като нас - да кажат кой ще им бъде министър-председател, кой ще бъде външен министър, кой вътрешен. Това е безотговорна политика. Европа още е в пандемия и финансовото състояние на държавите лети надолу. Новите бюджети трябва да предвидят стотици милиони за ваксини, а ние сме осигурили и всичко необходимо за пандемията, абсолютно всичко“, каза Борисов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във