Банкеръ Daily

Общество и политика

ИТН и ИМВ няма да подкрепят кабинет на ГЕРБ-СДС

Партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" и коалицията "Изправи се! Мутри вън!" категорично отхвърлиха вероятността да подкрепят правителство, предложено от ГЕРБ-СДС.

Възможността проектокабинетът на ГЕРБ да получи подкрепа в този парламент беше отхвърлена от Арман Бабикян - депутата от "Изправи се! Мутри вън!". "От нас ли? Шегувате ли се?! По принцип не знам, ако те имат някакви техни принципи - да ги предложат. По нашите принципи - не", заяви той.

"Дилов на туризма е впечатляващо, наистина. Сигурен съм, че дайвингът ще напредне в България и ще имаме сериозна школа! Калин Вельов предполагам, че господин Рашидов го е издигнал“, допълни Бабикян.

От своя страна Драгомир Петров от "Има такъв народ" коментира: "Чудесен е! Чудесен!! Въпросът е да има кой да го подкрепи! Това са му кандидатурите - прекрасен кабинет. Нека да търси подкрепа, дано да успее".

Бабикян пожела здраве на премиера в оставка, но отхвърли възможност проектокабинетът да получи подкрепа в този парламент.

По-рано днес, при получаването на проучвателния мандат за съставяне на кабинет, номинираният от ГЕРБ за министър-председател Даниел Митов обяви от кои политически сили ще търсят подкрепа в парламента.

"ГЕРБ ще потърси подкрепа от партии, които са идеологически близо до нас. На първо място това е "Демократична България". Ще ги поканим на официален разговор. Готови сме да седнем и да говорим с ИТН. Държавата има нужда от стабилност. В българския парламент може да се възстанови нормалното държавническо говорене", заяви той, след като получи мандата за съставяне на кабинет от Румен Радев.

Митов подчерта, че ще покани на разговори и представителите от ИТН на Слави Трифонов, за да обсъдят какъв кабинет може да се направи и посочи, че единствено няма да влиза в диалог с ДПС и БСП.

Facebook logo
Бъдете с нас и във