Банкеръ Daily

Общество и политика

Истерията около еврото е абсолютно измислена, според Сергей Станишев

Последните десетина дни се разгърна една абсолютно измислена истерия за еврото и евентуално обезценяване на лева. Някои хора да се събудят - политици проспали времето, когато имаше дискусии за това. В това число и БСП има много ясна, категорична позиция на конгреса на партията, с много конкретни предложения. Никой не поставя същинския въпрос. Говоря от политиците. Въпросът за еврото, е въпрос за избор на България - дали искаме да бъдем в ядрото на ЕС или в периферията, заяви лидерът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев преди пленума на БСП.

Според него обществото трябва да си отговори на този въпроса дали сме ли в такава икономическа, геополитическа кондиция, че да бъдем в периферията. 

Той заяви, че БСП е улисана в надпреварата за лидер на партията. Според него може да се окаже, че има избран председател на партията, но няма вътрешно обединение.

БСП е в надпревара кой е по-симпатичен, красив или какви грехове има, а не формира политики. Повече се занимаваме със себе си, отколкото с това, което вълнува хората, не се занимаваме с реалния живот, разкритикува Станишев. 

Тръгваме към конгрес на партията без никакви политически послания. Улисани в тази надпревара, не заемаме позиции и не печелим доверие, допълни той.

"Когато няма диалог, трудно се постига обединение, коментира той ситуацията в партията. И изрази тревога от кампанията по номиниране и избор на лидер, която се извършвала по много неясни правила. Всички разумни предложения да направят този вот прозрачен бяха отхвърлени, а апаратът е превърнат в инструмент за натиск при номинации", обобщи лидерът на ПЕС.

Facebook logo
Бъдете с нас и във