Банкеръ Daily

Общество и политика

Искрен Веселинов отрече да има напрежение в управляващата коалиция

Съпредседателят на парламентарната група на "Обединени патриоти" Искрен Веселинов отрече да има напрежение в управляващата коалиция. Думите му бяха по повод отхвърлянето на законопроекта на патриотите за ДДС, в който фигурираха ваучерите за туризъм, от парламентарните правна и бюджетна комисия.

Предложението на НФСБ беше ваучери за почивка на българското Черноморие да се дават на всички, които са внасяли осигуровките си в последните 8 месеца, както и на хората на първа линия в борбата с коронавируса. Според текстовете, които Комисията по бюджет и финанси прие в сряда, ваучери за почивка на морето ще се раздават само на хората на първа линия, като те ще трябва да почиват в държавни бази и почивни станции.

"Текстовете са изгладени, отхвърлянето на законопроектите на НФСБ и ВМРО не е с цел провокация или създаване на напрежение, просто трябва да остане един проект, иначе губим време. Трябва да се прави сборен законопроект. Не е важно дали ще бъдат приети конкретните законопроекти, важно е духът им да остане в крайния вариант, който ще се формира между първо и второ четене",  обясни Веселинов на брифинг а парламента, след коалиционния съвет между ГЕРБ и "Обединени патриоти", провел се в Министерския съвет.

Депутатът уточни, че текстът за туристическите ваучери фигурира и в основния законопроект.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във