Банкеръ Daily

Общество и политика

Искат оставката на и.д. кмета на Стрелча, назначила за заместник отстранения кмет

Стойно Чачов

Група общински съветници внесоха искане в общинския съвет в Стрелча за отстраняването на временно изпълняващия кмет на общината Неделка Фингарова, която назначи за свой заместник отстранения досегашен кмет Стойно Чачов.

Кметските правомощията на Чачов бяха предсрочно прекратени от Общинската избирателна комисия, тъй като е притежавал фирма по време на управлението на  общината, като решението бе окончателно потвърдено и от Върховния административен съд.

Внесеното предложение бе блокирано от поддръжниците на Чачов в местния парламент, каза общинския съветник Иван Радев. "Това е въпрос на натиск - натискат се общински съветници, натиск върху хората, които работят в общинска администрация - всички ги е страх; заплахи, включително и срещу мен, за разправа, защото Стойно Чачов си е кмет. От вчерашните изявления, които ги направиха и на сесията се разбра, че той нито за миг не е изпускал юздите на общината. В момента, понеже има пари в Стрелча за ремонт на банята, за ремонт на физкултурни салони, на детската градина, на стадиона - това е цялата сага в момента - да се приберат комисионните. Няма такъв аналог! Този, който е назначен за временно изпълняващ длъжността кмет да назначи отстранения кмет. Тук вече трябва инстанциите да се сезират", обясни той ситуацията в общината.

Facebook logo
Бъдете с нас и във