Банкеръ Daily

Общество и политика

Искат оставката на Димитър Дъбов на пленума на БСП в неделя

На предстоящия в неделя пленум на БСП ще бъде поискана оставката на заместник-председателя на партията Димитър Дъбов. Това обяви пред БНР председателят на общинската организация на Столетницата в Габрово и член на Националния й съвет Кристина Сидерова.

Дъбов си навлече гнева на съпартийците си с острите коментари, които направи в свое интервю. В него Дъбов признава, че причината за загубата на левицата на парламентарните избори се дължи на факта, че партията се е превърнала в проевропейска партия. Срещу него отдавна има тлеещо недоволство, той е наричан "сив кардинал".

"В интервюто на Димитър Дъбов, освен скандални изказвания като това, че БСП живее в паралелна реалност, има и супер скандални неща от сорта на това, че БСП е загубила изборите, защото е проевропейска партия, което не смятам, че е близко до логиката, камо ли до истината", смята Сидерова.

Срещу изказването за проевропейската партия се изказа и социалистът Георги Кадиев, който лично е атакуван в интервюто от Дъбов. Лично са споменати още Страхил Ангелов и Кирил Добрев. Дъбов ги определя като "богати младоци" и милионери, които искат да превземат партията. Ангелов също поиска оставката на Дъбов.

Кристина Сидерова припомни, че организацията в Габрово е поискала Кирил Добрев за водач и е постигнала добър резултат на изборите, който социолозите не са очаквали. Според нея преди да има евентуално партньорство с ГЕРБ по германски модел, партията трябва да направи допитване сред членовете и симпатизантите си, подобно на социалдемократите в Германия.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във