Банкеръ Daily

Общество и политика

Ирена Анастасова: Няма да бъде поискана оставката на Нинова

Националният съвет на БСП се събира в централата на партията на "Позитано" 20. Като първа точка в дневния ред е гласуване на подкрепа на левицата за втори мандат на президентската двойка Румен Радев - Илияна Йотова.  

Цялото Изпълнително бюро на БСП подава оставка, а лидерът на партията Корнелия Нинова - не.

Социалистите ще изслушат и Доклад на Националното бюро на БСП за резултатите от парламентарния вот и третото място на партията.

Ръководството и структурите на БСП смятат, че Корнелия Нинова не трябва да подава оставка. Няма да бъде поискана оставката. Промени в Изпълнителното бюро ще има, но те ще бъдат гласувани на следващия Национален съвет. Това заяви пред БНТ зам.-председателят на левицата Ирена Анастасова.

По думите ѝ с почти 100% вероятност БСП ще подкрепи Румен Радев за втори мандат: "Ще изразим днес подкрепа за президентската двойка на Националния съвет. Заздравяването на левицата е последователен процес, чрез устойчиво налагане на нашите политики. Разделението в обществото се увеличава."

Анастасова посочи, че БСП ще подкрепи правителство на "Има такъв народ", но не на всяка цена.

Липсата на ясна подкрепа за президента Румен Радев е коствала на БСП 3-4% от гласовете на изборите. Това каза пред bTV председателят на столичната организация на БСП Калоян Паргов.

Паргов отбеляза, че едва ли днес ще се вземе решение за назначаване на ново Изпълнително бюро, след като старото подаде оставка непосредствено след вота на 4 април.

Според него не е ясно и дали БСП ще обединят сили с "Има такъв народ". Още повече, че от партията на Слави Трифонов не изразиха намерения в тази посока: "Това е решение на колективния орган. Искам да чуя колективния разум тук с всички гледни точки, за да можем да преценим кое е най-добре за нас в тази тежка ситуация."

Час преди началото заседанието пред сградата на "Позитано" 20 се появи бус с надпис :Корнелия до победата! СДС е с теб!". От колата се чуват и звуци от митинги с песента "Времето е наше."

Представители на младежката организация на БСП настояват за оставката на лидера на БСП Корнелия Нинова.

Кирил Добрев заяви, че Нинова трябва да се извини за изборната загуба.

Facebook logo
Бъдете с нас и във